Mer enn en million bilister har konvertert utenlandsk kjøretillatelser til en britisk lisens de siste 15 årene, uten å trenge noen form for trening på britiske veier.
Den fantastiske figuren ble anskaffet via en fleksibilitet av info -forespørselen fra forsikringsselskapet Swiftcover.com, samt fikk leveringsleverandøren om forsendelsen til å ringe for obligatorisk formell opplæring for disse bilistene, som kanskje har oppdaget å kjøre i land så langt som Zimbabwe.
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

Chief -erklærer politimann Robin Reames sa: “Storbritannias veier er ekstremt forskjellige fra de i utlandet, så det er viktige nye bilister oppdager så mye de kan, noe som kan inneholde noen få leksjoner fra en instruktør.”
Men Auto Revence har oppdaget at ikke alle forsikringsselskaper kan bedømme om disse sjåførene utgjør en høyere fare på britiske veier, da de ikke samler data om hvor forsikringstakerne skaffet seg lisensen – samt dette inkluderer Swiftcover.com. I tillegg innrømmet Motor Insurance Coverage Bureau at disse dataene foreløpig ikke tilbys i bilforsikringsdekningsdatabasen, som forsikringsselskapene bruker for å dele data.
DVLA forklarte at bilistene som skaffet seg lisensen i noen land utenfor EU, kan legitimt kjøre her i så mye som 12 måneder, før de konverterte til en britisk lisens uten ekstra leksjoner eller en prøve på nytt, ettersom deres opplæring blir sett på å være ekvivalent med vår. Imidlertid innrømmet det at systemet var tilgjengelig for misbruk.
En talsperson sa: “Vi har hørt om sjåfører som utveksler en lisens fra et land vi ikke anerkjenner, State India, for en Hong Kong -lisens, for deretter å konvertere denne lisensen til en britisk. Vi planlegger å lukke dette smutthullet med en ny lovgivning som kan være tilgjengelig i år. ”
Topplisensbrytere
Nedenfor er de 10 beste landene med størst antall sjåfører som konverterer til en GB -lisens de siste 15 årene.
PositionCountryNumber
1South Africa149.897
2Poland*135.079
3australia103.052
4New Zealand56.478
5hong Kong46,312
6northern Ireland43,570
7zimbabwe37.839
8Japan37,348
9Litauen*32.546
10italy30.890

Kilde: swiftcover.com* Siden 2004

Leave a Reply

Your email address will not be published.