overskriften blant en rekke ‘grønne’ initiativer kunngjort av den britiske regjeringen var planen om å forby alle diesel- og bensinbiler innen 2030 (og hybrider av ubestemmelig stamtavle innen 2035).
I møte med det er dette en flytting som burde velkommen. Det er stort, dristig og ambisiøst. Likevel vil denne kunngjøringen uten tvil blitt møtt med en grad av skremmelse i styrerommene til britiske bilprodusenter. I et globalt marked trenger Storbritannia å se denne typen engasjement gjengitt over hele verden. Hvis dette er en ensidig handling fra Storbritannia alene, vil de utilsiktede konsekvensene være å gi en betydelig fordel for utenlandske produsenter med mindre entusiastiske forpliktelser til den grønne agendaen. Heldigvis, som verter for Global Climate Change Conference (COP26) neste år i Glasgow, har Storbritannia en tydelig mulighet til å demonstrere sin ledelse og utfordre andre til å følge etter.

2030 Bensin- og dieselforbud: Hva er det og hvilke biler påvirkes?

Det vil også være spørsmålstegn over hvordan britiske produsenter støttes i løpet av det neste tiåret med overgang. Storbritannia er verdensledende innen bygging av SUV-er og luksuriøse kjøretøyer. Likevel er disse produsentene de som vil trenge mest støtte for å være klare for 2030. Forvent at administrerende direktører i disse selskapene skal lobbybehandle hardt for statlige tilskudd og støtte med kapitalutgiftene som kreves for å svinge driften deretter.
Annonse – Kort artikkel fortsetter nedenfor

Leave a Reply

Your email address will not be published.