Dette er Black Bess, den femte og nest siste spesialutgaven Bugatti Veyron basert på Grand Sport Vitesse.
Den har debutert på Beijing Motor Show, og i tråd med resten av Bugattis ‘Legends’ serie, vil bare tre noensinne bli gjort.
Nok en gang har det luksuriøse franske merket valgt å feire et bemerkelsesverdig navn fra fortiden, og gjenopplivet typen “Black Bess” fra 1913, opprinnelig eid av den franske luftfartspioneren Roland Garros.
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

Karbonfiberkroppen har blitt malt helt i svart med gulldetaljer, et ekko av det historiske navnebrorens styling. Å legge til et moderne preg til den nåværende utformingen er intrikate gullfargede striper som løper fra under frontlyktene og over frontvingene bak.
Inne i den svarte Bess -legenden Vitesse, blir det lette ‘beige’ skinnet som brukes til midtkonsollen og hytta bakover kontrast av “Havanna” tonetrim for dashbordet, døren interiør og cowl -panel. I mellomtiden er det ‘crimson’ læret som brukes til rattkanten en ytterligere referanse til den historiske typen 18.
Også med å markere interiøret er håndmalte skisser på dørpanelskinnet. Hver side har en unik skildring av den originale “Black Bess” og en Morane Saulnier Type H, flyet som ble brukt av Garros da han fullførte den første non-stop-flyreisen over Middelhavet.
Gjentakende legendefunksjoner for Black Bess inkluderer en “Les Légendes de Bugatti” navneskilt for den langstrakte midtkonsollen og interiørdøren, så vel som Legends Series Dancing Elephant Symbol – ferdig i gull for akkurat denne begrensede utgaven.
Power vil igjen komme fra Grand Sport Vitesses 8-liters W16-motor som genererer 1 184 hk og 1.500nm dreiemoment. Den raskeste produksjons Roadster som noen gang er bygget, vil administrere 254 mph med taket nede, og kan akselerere fra 0-62 mph på 2,6 sekunder.
Bugatti har ikke avslørt noen priser, men kundene burde sannsynligvis ikke forvente mye endring av £ 2 millioner hvis de tidligere spesialutgavene er noe å gå etter.
Vil du bruke £ 2 millioner på en bil som heter Black Bess? Det er andre alternativer hvis du føler behov for en 200 mph-pluss bilbil, som vår nedslitte av verdens raskeste biler avslører.

Leave a Reply

Your email address will not be published.