Kjøretøyforsikringsdekningsmarkedet har kommet ut til støtte for svart boksbasert forsikringsdekningspolicy etter at to tenåringer døde mens han ruset hus for å slå et portforbud pålagt av et forsikringsselskap.
Oliver Pain, 18, samt Harry Smith, 17, døde begge i november i fjor etter at Olivers Renault Clio avledet veien nær huset hans nær Dursley, Glos.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

Kjøretøyet var forsikret med en telematikkpolicy, en type forsikringsdekningspolicy som bruker en GPS-aktivert svart boks i flyet som er installert i kjøretøyet for å screene hvordan, hvor så vel som når det blir kjørt.
Olivers policy hadde en portforbudsklausul som indikerte at han ville pådra seg en bot på 100 pund hvis den svarte boksen oppdaget ham som kjørte mellom 23:00 så vel som 05:00. Kjøringsbegrensninger på natten er typiske med telematiske retningslinjer siden det er da flertallet av uhell oppstår.
Under en henvendelse til dødsfallene uttalte fungerende Gloucestershire -koroner David Dooley at Oliver gjentatte ganger brøt fartsgrensen, og kjørte så mye som 74 mph i en 60 mph sone, i et forsøk på å få hus før portforbudet. Dooley avgjorde at Olivers ønske om å slå portforbudet hadde vært et betydelig aspekt i kjøringen hans.
Men avgjørende tall i markedet for kjøretøyforsikringsdekning har forsvart utnyttelsen av portforbudsklausuler i telematiske retningslinjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.