tidligere i år formørket Renault-Nissan Volkswagen og Toyota å kreve kronen til ‘verdens største bilprodusent’, men det er ikke gjennom med sin utvidelse ennå.
Sammen, med Dongfeng Motor Group (DMG), har Renault Nissan startet ‘EGT New Energy Automotive Co Ltd’, som vil levere EVs til det raskt ekspanderende kinesiske markedet. For de av dere som ikke er kjent med DMGs arbeid, er det en av de største bilprodusentene i Kina, og tar på seg innenlandske rivaler som Geely (som eier Volvo og Lotus) og Great Wall Motors.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

• Beste elbiler 2017
Foreløpig trives det globale markedet for batteri elektrisk bil (BEV) over hele verden, og hvis du skal tro ordene fra China Association of Automobile Produsenter, er ingen individuelle marked større enn Kinas selv. 2016 Salgstall viser at 256.879 BEV -er ble solgt i Kina i løpet av året, et tall som har ballonert med 121% sammenlignet med 2015. Hva er mer, hvis dagens rate for BEV -salget fortsetter resten av 2017, vil de sannsynligvis Kiler 350 000 -merket for året, noe som antyder en økning på rundt 36%.
For å sikre at hver involvert enhet involvert får en like stor andel av puddingen, er EGT delt 25:25:50, mellom Renault, Nissan og DMG. Partnerskapet er for tiden sentrert rundt avtalen om at DMG og Renault-Nissan vil utvikle seg en A-segment-SUV (basert på en plattform levert av Renault-Nissan). Nok en gang henger ikke selskapet rundt da den nye bilen skal begynne å starte produksjonen i 2019, bare 16 måneder fra nå.

Leave a Reply

Your email address will not be published.