Porsche husker versjoner av den altelektriske Taycan som ble gjort før juni i år, til å rette en programvarefeil som kan kutte kjøretøyets strøm uten forvarsel.
En feil i programvarekommunikasjonen mellom Taycan’s PowerTrain Controller og Power Electronics får bilen til å få opp et dashbordvarsel som oppfordrer bilisten til å finne et trygt sted å stoppe. Bilen kutter drivkraften, men kan fremdeles styres og bremses opp; Hvis det å reise rundt 75 mph, ville det være rundt 90 sekunder å gjøre dette før Taycan ville gå tom for fart, estimater Porsche. Når bilen er trygt stoppet, slått av og startet på nytt, vil den fungere vanligvis igjen.

Flere Porsche Taycan -varianter kan være i rørledningen

Feilen har oppstått på 0,3 prosent av de 43 000 bilene som er berørt av tilbakekallingen. Porsche -kunder blir kontaktet av forhandleren, og oppdateringen vil ta rundt en time å fullføre. Fiksingen blir utført på et verksted, i stedet for over luften, fordi det krever kalibrering av drivlinjekontrolleren. Rundt 4500 biler i Storbritannia forventes å bli inkludert i tilbakekallingen.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

Taycans prosjektleder for Drivetrain, Klaus Rechberger, fortalte Automobile Express at det ikke er noen definerte parametere som tvinger problemet til å oppstå. “Det er helt sporadisk,” sa han. “Vi identifiserte først problemet i vår egen testing, og vi har hatt intensivt tester med flere sensorer på biler for å sjekke ut problemet. Det er ikke noe sett med scenarier som automatisk repliserer situasjonen. ”
Rechberger sa at programvareproblemet allerede hadde blitt matet inn i “læringsprosessen” foran Porsches neste EV-lansering, den kommende rene-elektriske Macan, og uttalte at firmaets eksisterende hybridmodeller ikke påvirkes.
Audi har allerede gitt ut en lignende tilbakekalling for E-Tron GT og RS E-Tron GT, begge søsterbilene til Taycan. Men med tanke på at produksjonen av disse bilene startet senere enn Porsche, er antallet involverte biler mye mindre. Audi har bekreftet overfor Automobile Express at bare 58 biler i Storbritannia er blitt tilbakekalt, og 46 av dem har allerede fått fiksen påført.

Eier du en Porsche Taycan? Fortell oss om dine erfaringer i kommentarfeltet …

Leave a Reply

Your email address will not be published.