Regjeringen har blitt oppfordret til å innføre Alcolocks – som forhindrer at en bil blir startet til bilisten har blåst i et pustetestingsinstrument for å vise at de er edru – så snart som mulig .
En rapport fra det parlamentariske rådgivende rådet for transportsikkerhet (PACT), som mottok bidrag fra ekspertgrupper som IAM Roadsmart, sier Alcolocks ville ha en positiv innvirkning på trafikksikkerhet i Storbritannia.

Hva er drikkedrevet grense? Storbritannias lover forklart

Det har vært rundt 240 dødsfall per år som involverte en drikkesjåfør i Storbritannia med tanke på at 2010, uten at det ble gjort noen nyere fremskritt med å minimere dette tallet. En IAM Roadsmart -undersøkelse av 2000 bilister viste at 90 prosent av de spurte støttet ideen om at alle nye biler var utstyrt med Alcolocks.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

Alle nye biler som selges i Europa må være Alcolock-aktivert fra neste år, men den britiske regjeringen må ta en beslutning om hvordan denne teknologien skal brukes. IAM Roadsmart har tidligere antydet at Alcolocks kan være fordelaktig når det gjelder å reformere bilistene som tidligere har begått drikkekjørende lovbrudd.
Ytterligere tidligere forskning fra trafikksikkerhetsorganisasjonen viste at de personlige økonomiske kostnadene ved å bli funnet skyldig i drikkekjøring er så mye som £ 70 000 når advokatkostnader, høyere bilforsikringspremier, alternative transportkostnader og potensielt tap av inntekter tas i betraktning.

Drikkekjørende ulykker vedvarer når politiet mislykkes

Neil Greig, direktør for politikk og forskning ved IAM Roadsmart, sa: “Worldwide, integrering av teknologi, for eksempel Alcolocks, med rehabiliteringskurs, har vist seg å være den mest effektive måten å stoppe drikkedrevet på nytt og minimere krasjer.
“Bevisene er klare. Nesten alle bilister vil ha nye biler utstyrt med Alcolocks for å stoppe det daglige blodbadet på britiske veier fra drikkekjøring, og denne mest aktuelle PACTS-rapporten er til og med i tillegg tilslutning. I mellomtiden er budskapet vårt klart – det må alltid være ‘ingen for veien’. ”

Leave a Reply

Your email address will not be published.