Loved-Up Peugeot og Opel har endelig gjort det gode og fullført ekteskapet. Det er ingen tvil om at førstnevnte er den sterkere og mye mer beskyttede partneren. Men deres respektive søsken – Citroen og DS på den ene siden, Vauxhall på den andre – ga tilsynelatende det sin velsignelse, så alle fem kan nå se ut til å jobbe sammen som en stor fornøyd familie.
Annonse – Kort artikkel fortsetter nedenfor

Men den alvorlige sannheten er at de har for mange fabrikker, designsentre og kontorer i for mange land. Det er uunngåelig at PSA -gruppen vil stenge noen. Husker du Ryton (Peugeot), Longbridge (Rover) og Dagenham (Ford)? De ble helt eller for det meste myrdet som bilbyggende arenaer.
• PSA fullfører 1,9 milliarder pund for Vauxhall og GM
Vauxhalls Ellesmere havn- og Luton -fabrikker er trygge for nå, men de vil helt sikkert komme under gransking på begynnelsen av 2020 -tallet. Arbeiderne deres bør fortsette å vise at de er minst like talentfulle, hardtarbeidende og like billige som deres nye kolleger.
En annen sak er at den kolossale Peugeot, Citroen, DS, Opel, Vauxhall -klanen opptar et smalt vindu når det gjelder produktmangfold, pris og anke. Det er en forferdelig mye beskjedne, små til mellomstore familiebiler som kolliderer med hverandre. I det minste trenger gruppen et budsjettmerke (Citroen?), Mid-Market Mainstay Marque (Peugeot), en premium utfordrer (DS, potensielt), pluss en egen Exec-bildivisjon for å ta på Audi, BMW, Mercedes og Jaguar ( noe en modig Opel kan prøve).
Det forlater Vauxhall for å finne sin egen nisje. For det første trenger den subtile og smakfullt utviklede ‘laget i Storbritannia’ merker og Union Jack -flagg festet til hver bil den bygger for å utnytte sin ekte britiskhet – en kvalitet som blir verdsatt i Asia og Nord -Amerika.
Men den typen biler Vauxhall må basere fremtiden på? Det er umulig å svare på dette tidspunktet. Det viktigste britiske sportsbiler (tenk VX220), 4x4s og EVs er muligheter. Hvorfor ikke? Jaguar trivdes da den endelig ristet av Ford; Vauxhall kan gjøre det samme nå som det slippes fra General Motors. Apropos GM, det lot Saab og Daewoo synke de siste årene; I det minste solgte det på Opel og Vauxhall. Dongfeng, den kinesiske deleieren av PSA -gruppen, fikk et godt kjøp på rundt £ 2 milliarder.

Dette er enda mer bevis på at kineserne har en stor og mangfoldig motorindustriens fremtid og amerikanerne mindre. Hvem hadde trodd det? Kommunistisk Kina – Champion of the Capitalist Car World.
Hvordan tror du Vauxhalls fremtid vil se ut? Ha ditt si i kommentarfeltet nedenfor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.