Den gjennomsnittlige bilforsikringen går til nesten 18 000 ord, med bilister som trenger å legge til side mye mer enn en times tid til å lese det hele.
Forskning fra Fairer Finance fant at Endsleigh var skyldig i de mest tungtveiende papirene med 37.674 ord – mye mer enn George Orwells klassiske roman Animal Farm. Sheilas hjul var neste på 32.860 ord, rett over esure på 32.631. LV rangerte lavest med 6 901 ord, en vei foran det neste beste, landsdekkende på 9 302.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

• Beste bilforsikringsselskaper 2013 til 2014
Gjennomsnittlig ordtelling på 17 896 ble beregnet fra de 40 store forsikringsselskapene som ble analysert av Fairer Finance som en del av kampanjen for å økes unødvendig småtrykk. Og det ser ut til at papirer blir bortkastet, da studien avslørte at 73 prosent av folk ikke leste alle sine policy -dokumenter. Bare 17 prosent av menneskene innrømmet å ha forstått det hele.
James Daley, grunnlegger og administrerende direktør for Fairer Finance, sa: “Hvis det ved siden av ingen leser vilkår og betingelser, hva er egentlig poenget med disse dokumentene?” Og han la til: “Hvis ett selskap kan gjøre jobben på mindre enn 7000 ord, er det ingen unnskyldning for forsikringsselskaper som produserer papirer som er fem ganger så lange.”
Steve Jenner, en talsperson for den vanlige engelske kampanjen, sa til Automobile Express: “Avsløringen om at‘ Small Print ’består av mye mer ord enn en stor roman er en skam. Det er tøft å se dette som noe annet enn en kynisk anstrengelse, skapt for å forvirre og frustrere kunden. ”
Auto Express Opinion: Nok et slag for en elsket bransje
Gjennomsnittlig lesehastighet for en normal voksen er 250 ord per minutt. Det indikerer å absorbere Endsleighs forsikring vil okkupere rundt to og en halv time av livet ditt.
Vi vil bli helt overrasket om det er en enkelt forsikringstaker i Storbritannia som har kommet seg til slutten av dette episke dokumentet. Men må vi virkelig bli overrasket? Sky-høye premier, forsinkede utbetalinger og uforståelige vilkår og betingelser indikerer at merittlisten til forsikringsselskapene aldri har vært lavere.
Denne mest aktuelle forskningen fra Fairer Finance gjør ingenting for å fjerne forestillingen om at industrien, langt fra å være på sjåførens side, har en sunn interesse for å snuble dem opp.

Har du blitt fanget ut av en altfor ordentlig forsikring? Fortell oss din erfaring i kommentarfeltet nedenfor …

Leave a Reply

Your email address will not be published.