Svært få praktiske individer har spredt bilens bil- og løpsindustri, og vært monumentalt vellykket i begge leirene. Enzo Ferrari var. Colin Chapman var. Professor Gordon Murray er. Sistnevnte karriere har spredt seg over 50 år, men likevel ser han ut, snakker og presterer mer som en sulten-for-success upstart enn den legendariske veterandesigneren/ingeniøren/bilbyggeren han ikke kan slutte å være.
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

Murray er en malcontent som er den ultimate bilkillen i det halve århundre nettopp borte. Han har base i Leafy Surrey, der hans kontor-cum-studio er knyttet til sin topp moderne fabrikk, med sin unike i-stream-produksjonslinje. Det var her en formel, utstillingen fra 2017, ble holdt. Før det er det imidlertid en personlig innsikt i profets foretrukne produkter, mennesker, tidsfordriv og steder.
• Gordon Murray Automotive kunngjør IGM Supercar
Favorittvei og racerbil? “Lotus Elan og Brabham BT44,” forteller han meg uten å nøle. Drivere? “Nelson Piquet var min favoritt å jobbe med, men hvis vi snakker noen sjåfør fra noen tid, så Jim Clark.” Krets? “Er, spa … selvfølgelig.” type motorsport? “Motorsykkel racing; Spesielt MotoGP og TT. ” Automobile Company? “Over tid, Lotus.”
F1 -antrekk, fortid eller nåtid? “Det må være Brabham.” Foretrukket modus for en optimal dag? “En klassiker, snarere enn en aktuell bil; Selv om jeg for 20 år siden sannsynligvis ville ha nominert en motorsykkel. ” Road Automobile Guy? “Dante Giacosa,” sier han, som om han respekterer en Gud. F1 person? “Det er sannsynligvis Bernie. Vi hadde det så gøy sammen, selv om han innrømmer at han og Ecclestone falt ut i 1986 … over penger!
Gordons favorittbok er Island of Wings. Hans foretrukne sang å kjøre til er Sweet Home Alabama. “Mens jeg kjører, misliker jeg album så mye fordi når et bum -spor kommer på …” rister han på hodet i fortvilelse. Så forklarer han at han er en serieprodusent av kjøresamlinger.
Hans favoritt bildesign? “For meg er design ingeniørfag, de skitne bitene. Og styling er utsiden, utseendet til bilen. Hvis det er den [utvendige styling] du vil ha min mening om, er det Alfa 33 Stradale. ”
Hvem skal vi krangle med Ultimate Automobile Dude, 1967-2017? Han er den hardest arbeidende, smarteste og mest inspirerende motorsport-cum-kjøretøyets design og produksjons fyr de siste 50 årene.

Hva lager du av Gordon Murrays favoritter? Gi oss beskjed i kommentarfeltet!

Leave a Reply

Your email address will not be published.