Genesis har bekreftet spesifikasjoner for sin nye G90, merkets high-end Saloon som er satt til å håndtere Mercedes S-Class.
Det koreanske premium-merkets firedør for rekkevidde er drevet av en 375 hk 3,5-liters turboladet bensinmotor i vanlig akselavstand, mens det i den lange akselavstand Moderat hybridsystem.

NY GENESIS G70 SKYTTEBRAKE 2022 anmeldelse

Genesis har ikke bekreftet en effektutgang for systemet assistert av den elektriske superladeren, men i motsetning til den bakre støttede vanlige akselavstanden, sender den lange akselavstandens åtte-trinns automatiske girkasse strøm til alle fire hjul.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

Flerkammerluftsuspensjon så vel som bakhjulstyring – forbedring av manøvrerbarhet ved lav hastighet så vel som stabilitet i høy hastighet – fungerer også som vanlig på G90 lange akselavstand.
Den rutinemessige G90 bruker Genesis forhåndsvisning-elektroniske administrering, et system som skanner veien foran bilene og lastebilen, samt bruker data fra SAT-NAV for å endre suspensjonsdempere i henhold til veien for maksimal komfort. Denne adaptive teknologien inneholder også Air-Sprung-oppsettet.
I følge Genesis, hvis innovasjonen opplever en pukkel i veien 100 meter foran, øker den bilens turhøyde med 10 mm samt optimaliserer suspensjonsinnstillingene for å minimere støtet til passasjerene; På grove veier kan systemet heve suspensjonen med så mye som 25 mm både på fronten og baksiden for å forhindre at kroppen kontakter bakken over tøffere støt.
14

Det er også en bremsemodusfunksjon med en “sjåfør” -innstilling – en av tre modus som justerer parametrene til bremsesystemet avhengig av bilistpreferanse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.