med den nylige økningen i faste straffebøter til £ 100, trafikksikkerhetsorganisasjonen Brake ber om at disse blir forbedret til så mye som £ 1000.
Organisasjonen hevder at selv om den siste økningen i bøter er et skritt i den beste retningen, at den fremdeles ikke gir en stor nok avskrekkende mot uforsiktig kjøring.
Annonse – Kort artikkel fortsetter nedenfor

I stedet føles det at sjåfør fanget ved hjelp av en mobiltelefon bak rattet eller fartsovertredelse burde møte en bot på mellom £ 500 og £ 1000.
Det føler at denne typen bot vil gjenspeile de potensielt dødelige konsekvensene av dårlig kjøring og oppmuntre sjåfør til å ta mye mer ansvar når du er på veien.
Økningen i april var første gang bøtene hadde gått opp fordi 2000. Og Brake sier at dette har gjort dem mye lavere enn straffer for mange andre store lovbrudd.
De nye bøtene ble også falt sammen med en rekke nye krefter for trafikkpolitiet å trekke over sjåfører som bruker feil bane ved en rundkjøring eller som ikke gir plass ved en T-kryss.
Tror du bøtene burde være mye mer enn £ 100? Hvor mye tror du er nok til å stoppe uforsiktig kjøring? La oss få vite hva du synes i kommentarene nedenfor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.