Dødsfall på Storbritannias Strategic Road Network (SRN) har nådd en åtte års høydepunkt, ifølge de siste offisielle tallene.
Nypubliserte data fra Highways England – som driver landets motorveier så vel som større A -veier – viser at det var 250 omkomne på sitt strategiske veinett i 2018 (det siste året som dataene er tilgjengelige), opp fra 236 i 2017, som som som som som den største figuren på rekorden siden 2011, da 251 personer døde i nettverket.

Sikreste biler og lastebiler å kjøpe i Storbritannia

Highways Englands rapport viser også at kollisjoner av alle typer på SRN i 2018 kom på en bekostning av £ 1.195mrd; I 2017 var dette tallet £ 1.115mrd. Avdelingen for levering bruker en rekke elementer for å bestemme utgiftene til kollisjoner inkludert betongregninger, for eksempel ambulanse samt medisinske kostnader, samt tid tapt for arbeidsplassen. Flere subjektive estimater, inkludert komplekse ligninger som knytter seg til bekostning av menneskelig lidelse, bidrar også til totalt £ 1.195mrd.
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

Av de 250 omkomne i 2018 var 85 på motorveier så vel som 165 var på veier, med sistnevnte figur bestående av 102 dødsfall på doble kjørebaner samt 63 på enkelt kjørebaner. Dette betyr at det var 20 flere dødsfall på en veier i 2018 sammenlignet med året før, men seks færre dødsfall på motorveier. Dataene deler ikke motorveier i kloke så vel som grunnleggende, men de årene den forbinder med betyr at den nå stoppede veksten av Wise Motorway -nettverket kanskje ikke vises i denne statistikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.