Audi forbereder seg på å introdusere nye lette polymerfjærer som er designet for å forbedre fjæringsmodifiseringen samt effektivitet.
Fiberglassforsterket polymer (GFRP) -fjærer er bare 40 prosent lettere enn sine tradisjonelle stålkolleger.
Kjernen i hver fjær er utviklet sammen med en italiensk leverandør, og har en rekke glassfibre som er vridd sammen, så vel som tilført epoksyharpiks. Ytterligere tråder er pakket rundt midten, noe som resulterer i en noe større diameter så vel som et lavere antall spoler.
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

Totalt sett ser dette 2,7 kg vekten til et tradisjonelt stålfjær til 1,6 kg for en GFRP -fjær, noe som resulterer i en integrert vektreduksjon på 4,4 kg. I følge Audi påvirker halvparten av dette den usprunde massen, slik at suspensjonen kan reagere raskere så vel som så tar inn feil mer effektivt.
“GFRP -fjærene sparer vekt på et essensielt sted i chassis -systemet,” forklarte den tyske produsentens FoU -sjef Dr Ulrich Hackenberg. “Vi gjør derfor å kjøre mer presise og forbedre vibrasjonskomforten.”
Ytterligere erklærte fordeler inkluderer fraværet av korrosjon, selv om kilder endte opp med å bli fliset, samt motstand mot kjemikalier som de som ble oppdaget i hjulrensere. Denne suspensjonsoppsettet trenger også mindre energi for å lage enn en som bruker stålfjærer.
Når disse nye fiberglassforsterkede polymerfjærene dukker opp i høst, kan du forvente å se det i minst en av Audis ‘Ultra’ design-en effektivitetsfokusert spesifikasjon som for tiden strekker seg til A4, A5 så vel som A6-line-ups i Storbritannia.
Som vi utelukkende utsatte forrige måned, vil denne siste innovasjonen på samme måte bli overholdt i den ikke altfor fjerneste fremtiden av et strømgenererende fjæringssystem fra Audi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.