Bilister som anses å være hogging mellombanen eller skreddersydde ansiktet tre poeng på lisensen og £ 100 på stedet fra i dag, med lovbruddene nå faller under den uforsiktige kjørestraffen.
I mellomtiden vil bøter for andre trafikklovbrudd, som å kjøre uten sikkerhetsbelt og bruke en mobiltelefon ved rattet, også møte strengere straffer. Disse kommer nå med en bot på £ 100, opp fra den opprinnelige straffen på £ 60.
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

Og alle som er fanget som kjører uten forsikring, vil nå møte en straff på £ 300, i motsetning til de £ 200 som ble delt ut tidligere.
Politiet vil også få fullmakter til å utstede bøter på stedet til sjåfører som er funnet å bruke feil bane på en rundkjøring eller ikke gir vei ved en T-kryss.
Nye kjørebøter
Type offensfinepoints
Unnlatelse av å vike, skjule nummerplate, stoppe på hard skulder, misbruk av frontlykter, høres horn om natten £ 50non-endeable fast straffemelding (der sjåføren ikke mottar poeng på lisensen)
Bruke en mobil mens du kjører, fartsovertredelse, reverserer på en motorvei, unnlater å stoppe ved et rødt lys £ 100 nevnbart fast straffemelding (punkter utstedt)
Unnlatelse av å vise skatteskive, ikke ha bilbelte når du kjører, kjører uten MOT-sertifikat £ 100 ikke-enderbar fast straffemelding
Unnlatelse av å identifisere sjåfør £ 200endorable Fast straffeløpslovbrudd
Kjøring uten tredjepartsforsikring £ 300 Endorable Fast Penalty Varsel lovbrudd

Regjeringen håper planene vil bidra til å stoppe uforsiktig kjøring, samtidig som politiet kan takle noen trafikklovbrudd uten å gå gjennom domstolene. Imidlertid vil sjåfører fortsatt kunne bestride enhver bot gjennom domstolene.
Trafikksikkerhetsminister Stephen Hammond sa: “Uforsiktige sjåfører er en trussel, og deres uaktsomhet setter uskyldige menneskers liv i fare. Det er grunnen til at vi gjør det lettere for politiet å takle problemførere ved å la dem med en gang utstede en fast straffemelding i stedet for å måtte ta enhver lovbryter for retten.
“Vi øker også straffer for en rekke drivkrenkelser til et nivå som gjenspeiler deres alvor og som vil sikre at de er i samsvar med andre lignende straffelovbrudd.”
Det har vært bekymring for at siden antallet trafikkpoliti har falt fra 2003 -tallet fra 6.902 til 4.608, er det lite sannsynlig at de nye reglene vil gjøre en stor forskjell for trafikksikkerhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.