En høyere strømversjon av den anerkjente Ford 1.0-liters EcoBoost-motoren blir for tiden evaluert. Når han snakket med Automobile Express ved lanseringen av den ansiktsløftede Ford Fiesta, sa EcoBoost Chief Engineer, Andrew Fraser: “Jeg har fått teamet mitt til å jobbe med en motor for å se hvor langt vi kan presse enheten i produksjonstrim.”
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

Motoren i Fiesta utvikler 123 hk og ingeniører sikter mot en effekt på 150 hk i en motor som er optimalisert for å bruke det høykvalitets drivstoff som er tilgjengelig i Storbritannia og Europa.
Å få 1,0-liters EcoBoost til å utvikle 150 hk på en dyno er imidlertid en ting, men i kjøp for at den skal monteres til en produksjonsbil, la Fraser til at motoren “måtte fullføre en full utviklingsprosess,” inkludert Fords Hard utholdenhetstesting som inkluderer “motordrift fra -40 til pluss 50 grader Celsius.”
En EcoBoost -enhet med høy effekt kan imidlertid brukes i en produksjonsbil, i begrenset antall, mye raskere.
Fraser fortalte oss at den engangsveis-formelen Ford (bildet), som ble brukt til å sette en Nurburgring-rundetid tidligere i år, har fått enstemmig godkjenning fra Ford Execs som har drevet den.
“Det er gjort 30 runder av Nurburgring, men hundrevis av banen vår på Dunton [hjemmet til Fords FoU -anlegg]. Mange Ford Execs har hatt en tur i bilen, og spurt om vi kunne bygge mer, om vi kunne bygge 50. ”
Veien som går formel Ford drives av en 202bhp-versjon av den 1,0-liters EcoBoost. Enheten utviklet seg opptil 220bhp på motordynoen i testing, takket være det faktum at den ble oppgradert med den større turboladeren fra den 1,6-liters EcoBoost-motoren som er satt til å drive 180bhp Ford Fiesta St neste år.

Leave a Reply

Your email address will not be published.