Mini har introdusert en fem-dørs versjon av sin konvensjonelle hatchback-modell for første gang. Det er mer enn bare å klemme inn et ekstra par dører, men med den nye modellen som kan skilte med en lengre akselavstand, mer takhøyde og en større støvel.
UKL1-plattformen som den nye mini er basert på kan lett strekkes, og Mini har bestemt seg for å øke femdørsenes akselavstand med 72mm. Alt dette går inn for å øke benplassen, med kjøpere som også får 15 mm løft i takhøyde. Det er tre seter i ryggen for første gang også, sammen med en støvel som er dyrket fra 211 liter til 278 liter.
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

Designere har prøvd å holde mini tre-dørs gjenkjennelige utseende intakt, men det er vanskelig å skjule det faktum at denne større modellen bare ser litt mer dumpy ut. I profil er det nesten som en senket landsmann.
Motoroppstillingen er lånt fra den konvensjonelle luken, men det er en helt ny Cooper SD-variant, som sees for aller første gang i fem-dørs før den blir tilgjengelig i tre-dørs senere i år.
Det er en 2,0-liters turbodiesel som produserer 170 hk, som er 29bhp opp på den gamle 2,0-litersenheten. Med den ekstra kraften tar sprinten fra 0-62 mph 7,4 sekunder (7,3 med en automatisk girkasse), som er halvt sekund raskere enn den gamle tre-dørs SD. Drivstofføkonomi er så høy som 68,9 mpg, med utslipp så lave som 107 g/km.
Bilen på bildene våre er Cooper S, som får den samme 2,0-liters turboladede bensinmotoren som i den konvensjonelle luken. Det er den raskeste i området, i stand til å treffe 62 mph på 6,9 sekunder med den manuelle girkassen og 6,8 sekunder med bilen. Begge de gangene er en tidel ned på tre-dørs, som veier inn på 60 kg mindre.
Fra lansering kan kjøpere også velge en Cooper og en Cooper D, som kan skilte med bensin- og diesel 1,5-liters motorer. Cooper får 134 hk, kan sprint fra 0-62 mph på 8,2 sekunder og vil returnere 58,8 mpg. I mellomtiden har Cooper D 116bhp og er i stand til 76,3 mpg.
Mini har ikke gitt ut noen informasjon om priser for den nye femdørs modellen, men innsidere har bedt oss om å forvente en økning på rundt 1 000 pund over den konvensjonelle luken. Det er bare neste trinn i å øke mini -serien, med denne bilen som hjelper til med å øke salget i markeder som USA. Etter utgivelsen av fem-dørs vil Mini gi ut en klubbmann og en cabriolet.

Sjekk ut våre drivområder om den nye 3-dørs Mini, Mini Cooper, Mini Cooper D og Mini Cooper S.

Leave a Reply

Your email address will not be published.