Folk som oppdager biler ulovlig parkert på privat land, kan nå tjene £ 10 ved å rapportere dem til myndighetene ved hjelp av en ny mobilapp.
Alle med UK Car Park Management (CPM) -appen vil kunne rapportere ulovlig parkerte biler anonymt til CPM ved å sende et fotografi av den. CPM bruker deretter nummerplaten for å finne bilisten ved hjelp av DVLA -databasen og sender dem en bot.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

I følge CPM vil bilistene bøtelagt av CPM ikke vite om de har blitt fanget av en parkeringsvakt eller et publikum.
I en tale med speilet sa James Randall, administrerende direktør for CPM: “Problemet er ikke med appen, men med bilister som ikke respekterer folks land. Nå kan du ta grep selv. Bildet som er lastet opp til appen er bare bevisene, og alle blir sett på av et ansatt før en billett skrives ut. ”
• Beste parkeringsapp for telefonen din: Gruppetest for 2016
Appen har imidlertid trukket kritikk fra bilorganisasjoner som er bekymret for sitt årvåkenhetsbilde. RAC -talsmann Simon Williams sa ideen “er feil på så mange nivåer det tigger tro.”
“Den skarpe praksisen til parkeringsselskaper blir allerede regelmessig stilt spørsmål ved betalte tjenestemenn som skvetter ut bøter, men med publikum som blir økonomisk oppfordret til å handle bilister som overstiger, er det en oppskrift på katastrofe.”
AA -president Edmund King sa: “Vi håpet at forbudende cowboy -klemmer ville ha blitt kvitt disse skarpe praksisene, men det ser ut til at noen av de moderne motorveiene er i live og godt.”
Vil du rapportere noen for parkering ulovlig for £ 10? Fortell oss i kommentarene nedenfor …

Leave a Reply

Your email address will not be published.