Van-sjåfører, samt bedrifter som kjøper et nytt industrielt kjøretøy med lav utslipp i fremtiden, kan håndtere lavere skattesatser for kjøretøy, har skattemyndighetene sagt.
I sin vårerklæring uttalte kansler Philip Hammond at statskassen vil innføre en konsultasjon i reduserte kjøretøyavgiftssatser (VED) for de “reneste varebilene”.
• Forretningsbilavgift forklart
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

Hammond sa: “Denne regjeringen er fast bestemt på at vår generasjon skal forlate den naturlige atmosfæren i en mye bedre spesifisering enn vi oppdaget den, i tillegg til å forbedre luften vi puster.
“Etter vårt vellykkede inngrep for å stimulere rene drosjer, vil vi hjelpe den utmerkede britiske hvite varebilsjåføren til å gå miljøvennlig med en konsultasjon om redusert Ved-rate i de reneste varebilene.”
• Ved veiavgift: Uansett hva du trenger å forstå om de britiske bilene og skatteendringene i lastebiler
Nyheten kommer bare dager før nye dieselbiler og lastebiler blir rammet med høyere skatter. Nye dieselbiler og lastebiler som slutter å jobbe for å tilfredsstille de nyeste Euro 6-utslippskravene under testing i den virkelige verden, vil rykke opp et skattebånd fra 1. april 2018 og fremover. Avdekket i høstbudsjettet i 2017, må nye dieselbiler og lastebiler tilfredsstille de ekte kjøreutslippsgrensene for at nitrogenoksid skal holde seg innenfor sine nåværende skattebånd.
Skattkammeret har tidligere uttalt at de nye skattene vil påvirke to millioner nye biler, men uttalte at nye dieselbiler var unntatt fra skatteoppgangene for å beskytte den hvite varebilsjåføren.
Støtter du regjeringens planer om å senke VED for varebiler med lav utslipp? Fortell oss i kommentarene nedenfor …

Leave a Reply

Your email address will not be published.