Luca di Montezemolo har gitt ut en uttalelse som kunngjør sin beslutning om å stille seg som Ferrari -styreleder. Hans erstatning vil være Sergio Marchionne, administrerende direktør i morselskapet Fiat (FCA), som for tiden eier 90 prosent av Ferrari.
Overleveringen skal finne sted 13. oktober, mange sannsynligvis sammenfaller med FCA -gruppens flotasjon på New York Stock Exchange. I følge Montezemolo, 67, denne “nye og forskjellige fasen” i Ferraris historie, og en tro at den burde være “ledet av administrerende direktør for gruppen”, utløste avgjørelsen hans – selv om F1 -teamets dårlige form de siste årene og kan også har bidratt.
Annonse – Kort artikkel fortsetter nedenfor

“Dette er slutten på en epoke,” skrev Montezemolo på selskapets nettsted. “Jeg har valgt å forlate stillingen min som styreleder etter praktisk talt 23 fantastiske og uforglemmelige år i tillegg til de som ble brukt på Enzo Ferraris side på 1970 -tallet.” I tillegg til å takke Ferraris ansatte, kunder, fans og partnere, berømmet Montezemolo selskapet: “Det har vært et fantastisk privilegium og ære å ha vært dets leder. Jeg viet all min entusiasme og engasjement for det gjennom årene. Sammen med familien min var det og fortsetter å være det viktigste i livet mitt. ”
Luca di Montezemolo overtok tøylene på Ferrari i november 1991, og hadde tilsyn med en vekkelse i F1 -teamets formuer samt forbedret suksess for bil bil.
“Som styreleder i Ferrari, kjørte han selskapet til et nytt nivå av teknologisk og organisatorisk dyktighet som også hadde med seg eksepsjonelle økonomiske resultater,” sa Sergio Marchionne. “Luca og jeg har diskutert Ferrari fremtid på lang tid. Og vårt gjensidige ønske om å se Ferrari oppnå sitt sanne potensial på banen har ført til misforståelser som ble tydelig synlig den siste helgen. Jeg vil takke Luca for alt han har gjort for Fiat, for Ferrari og for meg personlig. ”

Leave a Reply

Your email address will not be published.