Nokia har sluttet seg til Apple, Google og Intel i å bruke millioner på det tilkoblede og smarte bilmarkedet, som inkluderer selvkjørende biler. Det finske mobiltelefonselskapet lanserte nettopp et fond på $ 100 millioner (£ 59m) for å investere i firmaer som spesialiserer seg i dette voksende markedet i bilmarkedet.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

Kartleggingstjenester er et av tre viktige serviceområder i det tilkoblede og smarte bilmarkedet som Nokia planlegger å målrette mot og fondet, som vil bli administrert av Nokia Growth Partners (NGP), vil støtte markedets utvikling. Nokia har allerede godt etablert seg i dette markedet med sin her SAT-NAV-kartleggingstjeneste for tilkoblede biler-en smarttelefonnavigasjonsapp som kan brukes mens du kjører.
En hovedfunksjon av tilkoblede og smarte biler lar bilistene kontrollere apper installert på en smarttelefon eller nettbrett fra kjøretøyets dashbord. I tillegg til å gjøre kjøring mye mer praktisk, tilkoblet og smarte biler, ville i teorien gjøre det å kjøre tryggere fordi de kan føle eller samle inn data om biler eller gjenstander i nærheten som er en potensiell fare.
Paul Asel, partner ved NGP, sa: “” De siste årene har det vært en økning i avansement som har gitt teknologiske fremskritt som fører til tryggere, renere, stadig mer tilkoblede, intelligente og mye mer budsjettvennlige kjøretøy.
“Kjøretøyer blir en ny plattform for teknologiadopsjon veldig lik telefoner eller nettbrett.”
Stort potensial for vekst i tilkoblet bilteknologi
Etter hvert som mange flere biler blir koblet sammen, kan selskaper som spesialiserer seg på dette markedet potensielt vokse større og tjenester som Google, Apple og Intel har allerede koblet seg til markedet.
Google kunngjorde nylig et partnerskap med Audi, Honda og Hyundai, hvor det ville integrere sitt Android -operativsystem i bildashboards.
På samme måte vil Apples CarPlay -system tillate bilistene å koble iPhonene sine til bilene sine. Biler med CarPlay -teknologien vil la bilistene bruke Apple -kart, ringe eller spille musikk enten med stemmekommandoer eller ved å berøre et kjøretøys dashbordskjerm.
Intel kunngjorde også at den investerer 100 millioner dollar i å få fart på utviklingen av internett-tilkoblede biler.
Tror du det er for mye teknologi i moderne biler, eller kan neste generasjon av bilsystemer gi store fordeler? Fortell oss i kommentarfeltet nedenfor …

Leave a Reply

Your email address will not be published.