Squander fra Storbritannias stadig voksende glut av kaffebarer kan brukes til å drivstoffbiler og lastebiler i henhold til nybryggede forskningsstudier fra forskere ved University of Bath.
Costa Coffee, Starbucks så vel som Cafe Nero kan være de neste enorme bensinleverandørene til å konkurrere med BP samt Shell hvis prosessen kan skaleres opp.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

En kaffebar produserer en typisk 22 kg (10 kg) rester hver dag – tilstrekkelig til å bli omgjort til to liter av biodrivstoffet. Dette vil gjøre det til en ganske mindre operasjon, men kaffekjeder kan bruke den til å drive forsendelsesbilene.
Disse nøyaktig samme forsendelsesbiler kan brukes til å samle brukt kaffekvern, samt ta dem med til et sentralt biodieselproduksjonsanlegg som skal behandles. Virksomhet som London-baserte biobønne skaper allerede biodiesel samt biomassepellets fra Squander Coffee Grounds.
• GM -app lar deg skanne nummerplaten i tillegg til å tekst driveren

Rhodri Jenkins, en ph.d. -trainee i bærekraftige kjemiske teknologier, så vel som aller første forfatter av studien, sa: “Det er også en stor mengde squander skapt av kaffebønne -stekeindustrien, med mangelfulle bønner som blir kastet bort. Hvis skalert opp, tror vi at kaffebiodiesel har utmerket potensiell som en bærekraftig drivstoffkilde. ”
Kaffebrenselet er laget ved å trekke ut olje fra kaffegrut i tillegg til å suge dem i et organisk løsningsmiddel. En spesiell kjemisk prosess forstått som “transesterifisering” konverterer dem til biodiesel.
Drivstoffegenskapene til det fullførte produktet varierer avhengig av hvilken type kaffegård som ble brukt, men forskere oppdaget at alle kaffegrupper har en felles omfattende så vel som passende fysiske egenskaper, uavhengig av kilden.
Som en del av studien laget forskerne effektivt biodrivstoff fra bakkekaffe skapt i 20 forskjellige deler av verden, inkludert koffeinholdige så vel som koffeinfrie former, i tillegg til Robusta så vel som Arabica -varianter.
• Fineste hybridbiler og lastebiler til salgs
Dr. Chris Chuck, WhorroD Research Study Fellow fra vår avdeling for kjemisk ingeniørvitenskap, forklarte: “Rundt 8 millioner tonn kaffe opprettes globalt årlig, så vel som bakken Squander -kaffe består av så mye som 20 prosent olje per systemvekt.
“Denne oljen har også lignende egenskaper som presenterer råstoff som brukes til å lage biodrivstoff. Men selv om de er dyrket spesielt for å skape drivstoff, er det avfall av kaffegrupper avfall. Ved å bruke disse er det et ekte potensielt for å skape en virkelig bærekraftig andre generasjons biodrivstoff. ”

Bilen er drevet av kaffe? Hva som helst? Fortell oss tanker i kommentarfeltet nedenfor …

Leave a Reply

Your email address will not be published.