Når venner, familie og innringere til radio-telefon-ins spør meg om prisreduksjoner fremdeles kan være i bilutstillingslokaler, mitt konvensjonelle svar går : For 90 prosent pluss av ubrukte (dvs. helt nye eller forhåndsregistrerte) kjøretøyer, er ikke fete rabatter bare tilgjengelige, de er obligatoriske.
Du, forbrukeren skylder deg selv og din familie å ikke betale hele listen. For vanlige, forventer masseproduserte modeller minst 10 prosent av … eller gå. Hvis du er forberedt på å handle og prute hardt, tenk nærmere 20 prosent. Og hvis du er fleksibel på timing, modellvalg og maling, ikke retningslinjer for reduksjoner på et kvarter eller en tredjedel.
Annonse – Kort artikkel fortsetter nedenfor

Og hvorfor ikke? Klær, kjøkken, elektriske og andre selgere gjør mega-diskontering. Til og med Mot Bays og Automotive Accessory -butikker dypper i dem. Så hvis de massivt kan redusere overskuddet på noen produkter noen ganger, kan motorhandlere hjulpet og avskaffet av bilprodusenter gjøre det samme.
• Beste nye bilavtaler 2017
I flere uker har jeg vært fascinert av et topp moderne, svart med beige skinninteriør Hyundai Genesis 3.8 som blir solgt av et franchiseskutt i Nord-England. I følge Hyundai UKs priskatalog er dette en bil på 50 000 pund pluss. Men eksemplet nordover er nåværende (2016), har bare 50 leveringsmiler, så er teknisk ‘forhåndsregistrert/ubrukt ‘ikke‘ ny/helt ny ’. Dette betyr ikke noe. Det har vært i salg i mange av desember, og kan fremdeles være i dag for under £ 30.000. Det er en reduksjon på 40 prosent pluss. Og priskutt kommer ikke mye større enn det på fabrikkfriske biler.
Skulle du kjøpe dette, eller en lignende modell, med dette rekordnivået på rabatt, sparer du over £ 20.000, og det er nok til å dekke en vintersesongferie av Med, pluss en ny eller forhåndsregistrert Mazda MX-5 (Årets regjerende verdens bil) velsignet med sin obligatoriske lubben rabatt, eller tilsvarende, i form av et rentefritt lån.
• Ny rekord for bilregistreringer i 2017, men forventet å falle
Hvordan kan en genesis kjøpes ubrukt i Storbritannia til en forbløffende 20 000 pund pluss av? Fordi den offisielle prisen ny er latterlig ambisiøs og grenser til ren fiksjon. Offisielt starter salongen med en ubehagelig £ 50 705 nytt. Og det er derfor få – om noen – kjøpes av private kjøpere. Kom Hyundai, gjør deg selv – og oss – en tjeneste ved å bite i kulen og starte Genesis på nærmere £ 30.000, som i sannhet er alt dette bra, men ikke fantastisk koreansk motor er verdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.