Vi er store fans av Renaults mindre biler her på Car Express – som bevist av selskapets nylige seire på New Car Awards for Clio, Captur og Zoe. Men vi har blitt stadig mer forundret over hva firmaet planlegger å avslutte med sine større modeller-biler som megane, stadig mer marginalisert mot slike som VW Golf og Ford Focus, og Kadjar, som ser stadig mer anonymt ut i Pakket familie SUV -klasse.
Annonse – Kort artikkel fortsetter nedenfor

Men nå kan vi fortelle den første delen av den nye historien, ettersom Renaults designere, ledet av Laurens van Den Acker, har gjort meganen til en funky all-elektrisk crossover.

New Renault Megane E-Tech Electric blir med i familie crossover-striden

Dette avsløringen er en enormt betydelig – og ikke bare fordi det viser fremtiden til et merke med enorm egenkapital, inkludert her i Storbritannia. Megane Evision var også showstopper i den første presentasjonen (bare online, naturlig) fra Renaults nye sjef, tidligere setesjef Luca de Meo, som for tiden har fått i oppgave å bringe det franske selskapet opp til suksessnivåene (og fortjenesten) som for tiden er Gladet av sin lokale rival, Groupe Psa.
Dette vil ikke være en lett oppgave – ikke minst fordi den franske regjeringen selv har en andel i Renault, og tar viktige beslutninger på fabrikker og produksjonssteder potensielt vanskelig. Men De Meo er en tidligere salgs- og markedsførings fyr, og som sådan bringer han en sterk forståelse av merkevarestyrker og hva kundene virkelig vil ha.
Det fremgår av Megane Evision-en klar utvikling av den nåværende fem-dørs luken, men nå i ren-elektrisk SUV-form-og Dacia Spring, som også ble avslørt i forrige uke. Renaults budsjettundermerke har typisk et sylskarp fokus på kundebehov, og denne elektriske SUV-en har et stort potensial for å riste opp EV-markedet.
Det er ingen tvil om at De Meo og Renault fremdeles har mange utfordringer foran seg. Men denne ukens nyheter er et oppmuntrende tegn på hvordan de planlegger å erobre dem.
Klikk her for å finne ut mye mer om den altelektriske Dacia-våren …

Leave a Reply

Your email address will not be published.