Toyota og Lexus bekjemper katalytisk omformerstyveri ved å bruke skjult markeringer til 100 000 deler på sårbare eldre biler, noe som gjør det lettere for politiet å spore stjålne komponenter.
Katalytisk omformerstyveri øker på grunn av oppblåste priser på edle metaller som er inne i. Nå leverer risikostyringsfirmaet Smartwater en innledende gruppe på 50 000 sett til Toyota og Lexus, slik at verdifulle deler kan være skjult merket.
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

De japanske firmaene sier at deres eldre hybridmodeller er spesielt målrettet i denne typen tyveri, ettersom katalysatorene deres fungerer mindre hardt enn i de nyere elektrifiserte modellene og derfor har en tendens til å være i bedre stand.

Katalytiske omformere forklarte: hvordan de fungerer og tyveriforebygging

Eiere av disse eldre bilene som vil ha sine katalytiske omformere som er skjult, kan komme i kontakt med sin nærmeste Toyota- eller Lexus -forhandler å bestille inn for tjenesten. Toyota gir også 20 000 sett til politistyrker for å støtte deres lokale antikatalysatorstyveri-initiativer, noe som skal hjelpe eiere som ikke lenger er i kontakt med forhandlernettverket på grunn av kjøretøyets alder. I tillegg vil AA instruere drivere til å bruke disse tjenestene.
Merket komponenter vil kunne identifiseres som stjålet når de blir gjenopprettet, noe som skal føre til at tyver blir dømt. Toyota utviklet tidligere en ‘Catloc’ sikkerhetsenhet som gjør det vanskeligere for katalytiske omformere å bli fjernet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.