Nesten syv av 10 nye biler som selges i Storbritannia er tilgjengelige med aktive sjåførhjelpssystemer som autonom nødbremsing og gjenkjennelse av blind flekk, har ny forskning funnet.
Analyse av Society of Motor Produsenter og handelsmenn (SMMT) for beskyttelsessystemene som tilbys på nye biler – enten som konvensjonelle eller et alternativ – har avslørt at 66,8 prosent er tilgjengelige med kollisjonsvarslingssystemer. I mellomtiden tilbys 42,1 prosent med forbikjøringssensorer (ofte kjent som Blind Spot -advarsel), mens 53,1 prosent av nye biler kan kjøpes med autonom nødbremsing (AEB).
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

• Sikeste biler i salg 2018
Disse tallene betyr at over en million av de 2,5 millioner bilene som ble solgt i fjor var utstyrt med kollisjonsvarsel, mens minst en kvart million kom med AEB. Økningen av slike systemer har korrelert med en økning i trafikksikkerheten, med ulykker som falt med 10 prosent fra 2011 til 2016.
Autonom nødbremsing anses å være et av de mer betydningsfulle systemene som har dukket opp de siste årene, med eksperter som estimerer at det gir en reduksjon på 38 prosent i bakre kollisjoner. Og selv om det er valgfritt på 24,7 prosent av nye biler, kommer AEB som konvensjonell med imponerende 28,4 prosent av nye kjøretøyer.
SMMTs administrerende direktør, Mike Hawes, kommenterer funnene, sa: “Sikkerhet er den viktigste prioriteringen for bilprodusenter … Fullstendige autonome biler kan fremdeles være noen vei, men millioner av forbrukere nyter allerede fordelene med ny teknologi som kan bare bidra til å gjøre veiene våre tryggere. ”
Hvor mye tryggere kunne veiene våre bli laget av teknologi? Dette er systemene som vil bidra til å redusere kollisjoner de kommende årene …

Leave a Reply

Your email address will not be published.