millioner av pund verdt statlige tilskudd som er opprettet for å oppmuntre til kjøp av ‘Ultra Low-utslipp’ biler, kan forbli ikke-kravet innen 2015.
Ordningen som ble opprettet i 2011 ved å bære sekretær Philip Hammond, har ikke klart å oppfylle de første spådommene så langt. 400 millioner pund ble avsatt til å finansiere tilskudd på opptil £ 5.000 for enhver person som kjøpte en kvalifisert hybrid eller elbil. Imidlertid har sakte opptak av disse bilene tvunget regjeringen til å akseptere at bare 230 millioner pund faktisk kan deles ut innen fristen for 2015, og etterlater £ 170 millioner ikke -kravet.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

• Mange økonomiske biler
Roads -minister Robert Goodwill sa: “Salget av Ultra Low Emission Automobiles har økt år for år, men til en lavere hastighet enn opprinnelig forventet. Vi projiserer for tiden å bruke 230 millioner pund i perioden.
“Grant opptaket i 2013 var 335 prosent høyere enn i 2011, tilskudd i januar 2014 var på rekordnivå og 679 prosent høyere enn den tilsvarende måneden i 2013.”
Nyere tall fra Department of Carry viser at bare 6 709 krav, som koster 33,5 millioner pund, ble fremsatt innen desember 2013. Etterspørselen falt også under de 8 600 kravene som ble forventet av regjeringen i ordningens første år.
Et lignende tilskudd som oppmuntrer til kjøp av varebiler med lav utslipp har heller ikke klart å ta av. Eiere av kvalifiserte varebiler kan få opptil £ 8.000 i tilskudd, men bare 404 krav er fremsatt med tanke på at januar 2012.
Professor Stephen Glaister, direktør for RAC Foundation, sa: “Batteridrevne biler kan godt være fremtiden, men disse tallene viser en fortsatt forbrukermistanke om deres evner og økonomi.
• Beste små biler
“En stor tillitsstemme ville være mye mer interesse fra flåtekjøpere og bedrifter. Den gode nyheten for bilistene som tenker å bli grønne er at det er rikelig med tilskuddspenger igjen i potten for dem, og den underliggende prisen på disse bilene er gradvis faller. ”
Visestatsminister Nick Clegg kunngjorde nylig en investering på 9 millioner pund i ladepunkter for å forbedre biler med lite utslipp som vil bidra til å oppfylle fremtidige utslippsmål. Han avduket også Go Ultra Low, en publisitetskampanje med sikte på å fjerne vanlige myter om kostnadene og påliteligheten til elektriske og hybridkjøretøyer

Leave a Reply

Your email address will not be published.